Vad är Vecka 6?

Vecka 6:s syfte är att inspirera bloggare att skriva om sexualitet.

Varje tisdag läggs ett nytt tema upp som inspiration. Den som känner sig manad kan sedan skriva någonting på temat. Formatet är upp till var och en, man får skriva personigt, privat och akademiskt, man får skriva skönlitteratur eller debattinlägg, eller rita en bild. Man får helt enkelt göra precis som man vill, för det här är inte ens hemläxa, utan en inspiration.

För att få sitt inlägg länkad härifrån kommenterar man med länk och gärna kort sammanfattning i det relevanta inlägget.

.

Vecka 6 startades hösten 2011 av Tanja Suhinina. Så här skrev hon själv om hur och varför det hela startades:

Ibland, när inspirationen var på semester, ville Tanja Suhinina att det fanns en svensk bloggutmaning som regelbundet kom med förslag på teman en sexintresserad bloggare skulle finna intressanta. För att Tanja själv ville få inspiration. Och för att det skulle vara spännande att se olika bloggare skriva om samma ämne – de som skriver om sex akademiskt, och de som skriver om sex politiskt, och de som skriver porrigt, och de som skriver om allt möjligt, men blev inspirerade av bloggutmaningen.

Länge gick Tanja sur på att det inte fanns en sådan utmaning. Sedan bestämde hon sig att ta saken i egna händer.

Så, vi säger såhär till att börja med. På tisdagar föreslår jag ett ämne. De som känner sig inspirerade bloggar om det. Vill man ha en fin länk till sitt inlägg från den här bloggen, så skriver man en kommentar i relevant inlägg så lägger jag upp fin länk. Sen får vi se hur vi gör!

.

And the rest, as they say, is history. Projektet tog fart och varje vecka återkom bloggare och skrev om det ämne som Tanja presenterat.

Under våran 2012 tog energin slut för Tanja, och hon valde därför att lämna över projektet. Det blev tre tjejer som tog över, Emi, Klara och Erika. Emi tackade dock för sig efter bara ett par veckor, men Klara och Erika kör fortfarande på, och det är alltså de (vi!) som driver Vecka 6 i dagsläget.

Bloggen drevs tidigare via blogspot, men då både Klara och Erika använder WordPress privat så kändes det som ett naturligt steg att även flytta Vecka 6 till WordPress.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: